Υπηρεσίες

Συμβουλευτική

Ο γενικός στόχος της Συμβουλευτικής είναι να δώσει στα άτομα ευκαιρίες να επεξεργαστούν θέματα που τα απασχολούν με σκοπό να ζήσουν μια, κατά την κρίση τους, περισσότερο ικανοποιητική και ολοκληρωμένη ζωή, τόσο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως μέλη μιας ευρύτερης κοινωνίας.

Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία βοηθά τον άνθρωπο αρχικά να αναγνωρίσει τα θέματα που τον απασχολούν και τον περιορίζουν και στη συνέχεια να τα επεξεργαστεί σε βάθος, να κάνει συνδέσεις με το παρελθόν, να δυναμώσει άλλες πλευρές του εαυτού του, να βρει εναλλακτικές οπτικές και να χτίσει μια ασφαλή βάση μέσα του, η οποία θα τον βοηθήσει να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό του και με τις σχέσεις του. 

Παιδί & Έφηβος

Η ψυχοθεραπεία παιδιού απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, σχολική, προσχολική αλλά και βρεφική ηλικία. Με σκοπό την αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού συνήθως προτείνονται σταθερές συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Στις συνεδρίες το παιδί μπορεί να εκφραστεί μέσα από τον λόγο, το παιχνίδι κι άλλες δραστηριότητες όπως η ζωγραφική και η πλαστελίνη. Με την υποστήριξη του ψυχολόγου, καλείται να επεξεργαστεί τους προβληματισμούς του και τις δυσκολίες του. Ο παιδοψυχολόγος δουλεύει κατά περίπτωση λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα και τα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού.

Η εφηβεία είναι μια ειδική αναπτυξιακή περίοδος, που χαρακτηρίζεται από πληθώρα αλλαγών. Κάποιες φορές, οι αλλαγές βιώνονται από τον έφηβο, όσο και από τους γονείς του, ως αποδιοργανωτικές ή απειλητικές. Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τον έφηβο που δυσκολεύεται, να βιώσει πιο ομαλά αυτή την περίοδο της ζωής του, όπως και να αντιμετωπίσει διάφορα ψυχολογικά προβλήματα.

Γονείς

Επίσης, η επίσκεψη στον ψυχολόγο είναι χρήσιμη όταν οι γονείς χρειάζονται συμβουλευτική στήριξη για θέματα που αφορούν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους ή στην αντιμετώπιση σοβαρών γεγονότων, όπως σε περίπτωση κάποιου θανάτου, μιας ασθένειας, διαζυγίου, γέννησης ενός παιδιού ή και μια δύσκολη σχολική προσαρμογή.